Centrul de Cultură și Artă, Ulmeni

Centrul de Cultură și Artă, Ulmeni

Scurt istoric Cămin Cultural

Căminul Cultural din Ulmeni a fost construit începând cu anul 1930 – inițiator și fondator fiind Colonelul Doctor Florian Ulmeanu.

Pentru construirea Căminului Cultural s-a confecționat și ars cărămida pe locul denumit pe atunci „horgoș”. Piatra pentru fundație a fost transportată de la Țicău. Sub îndrumarea maiștrilor specialiști căminul cultural a fost construit cu ajutorul locuitorilor satului.

În curtea căminului a fost construită o popicărie care a funcționat ani de zile. Din anul 1955 în clădirea căminului cultural a funcționat un cinematograf. În anul 1956 a luat ființă biblioteca comunală care dispunea de un număr de 4000 volume, în prezent având 13.000 volume din diferite domenii.

In luna mai 2014,Caminul Cultural din orasul Ulmeni este transformat in Centrul de Cultura si Arta Ulmeni , o instituţie de cultură dinamică ,avand misiunea de a iniţia programe şi proiecte de educaţie permanentă prin care să asigure o largă ofertă culturală, să conserve şi să valorifice valorile morale şi artistice ale comunităţii locale şi ale patrimoniului naţional, de a organiza şi desfăşura activităţi cultural artistice, urmărind prin aceste activităţi dezvoltarea socio-culturală şi economică a UAT Ulmeni.

Sari la conținut